Het Eabele nest

Edel, voortreffelijk, bekwaam, achtenswaardig; dat zijn de betekenissen van het Friese woord eabel. Betekenissen die ook van toepassing zijn op Stabijtjes; een edele oogopslag, zeer bekwaam in het gebruik van zijn neus en een voortreffelijke kameraad in het dagelijkse leven. Een nestnaam dus die uitstekend past bij een achtenswaardig ras.

Alle pups zijn besproken.

Winske Baike fan'e Sudewyn Winske Baike fan'e Sudewyn (Toet)
Tsjibbe Tsjibbe (NHSB 2925187)

Alle pups zullen Eabele als eerste naam krijgen, gevolgd door de roepnaam die de baasjes zelf mogen verzinnen.

Tsjibbe

De keuze voor de vader van dit nest is gevallen op Tsjibbe: een rustige, intelligente en lieve hond met een goede neus die hij graag gebruikt bij de jacht op muizen en vogels. Hij is een tikje onderdanig en lief met kinderen, maar ook waaks. Wat mij opviel toen ik bij hem op bezoek ging is dat hij een enorme rust uitstraalt. Een mooie tegenhanger voor hittepetit Toet!

Tsjibbe

Tsjibbe heb ik gevonden bij het doorspitten van de database toen ik op zoek was naar een vriendelijke, stabiele reu uit minder gebruikte lijnen, die wat bij te dragen heeft aan de krappe genenpool van de Stabijpopulatie. Bij Tsjibbe had ik een echt bingo!-gevoel. En gelukkig zijn zijn eigenaren bereid om mee te werken aan de instandhouding van het ras. We hopen dan ook dat er wat pups uit dit nest de fokkerij in zullen gaan om die mooie genen voort te zetten.

Tsjibbe

Tsjibbe voldoet inmiddels aan alle kwalificaties die nodig zijn om te mogen fokken en is op de deklijst geplaatst. De dek-aanvraag is goedgekeurd door de Fok Advies Commissie van de NVSW.

Tsjibbe

Over Toet kun je meer lezen op haar eigen pagina.