Meiskes debuut

19 september 2011

Gisteren was de Puppydag in Waalwijk, Meiske's eerste show en ze deed het heel verdienstelijk!

Er waren 120 pups ingeschreven van allerlei rassen in de leeftijd tot 1 jaar, die in een soort knock-out-systeem in 8 wedstrijdrondes werden teruggebracht tot 8 plaatsingen voor de finale. Meiske heeft het tot de halve finale geschopt, maar werd niet tot de laatste 8 gekozen.

Dat ze zover is gekomen is hartstikke leuk en mooi meegenomen want iedere ronde gaf extra ring-ervaring, maar het zegt niet zoveel over haar rastypische eigenschappen. Er waren namelijk geen keurmeesters met Stabij-ervaring. Het zegt wel dat ze qua bouw niet slecht in elkaar steekt en dat ze zich aardig presenteerde, en daar ben ik uiteraard heel blij mee cool

Maar het belangrijkste was toch dat het een prachtig positieve kennismaking met showen was voor Meiske, en daar deed ik het voor. Ze weet nu dat keurmeesters leuk zijn en dat je die heerlijk af kunt lebberen, dat de omroepinstallatie (waar erg veel gebruik van werd gemaakt) totaal niets is om je druk over te maken, dat het geblaf van zoveel honden niks voorstelt en dat een poosje mooi stilstaan altijd iets leuks of lekkers oplevert.

Het was een lange dag, maar enorm leerzaam voor Meiske, ze heeft het prima gedaan en vond het allemaal best lollig. Tot aan de laatste ronde deed ze opgewekt en vrolijk mee in de ring. Kortom een gouden eerste show-ervaring!

Meiskes eerste show

In de eerste ronde werden we als 1e geplaatst

en ze deed het heel leuk!

Met dank aan Bertha voor de foto's.