Ludduvuddu

14 februari 2009

Valentijnsdag is de dag van de liefde, maar dit is het trieste verhaal van een gebroken hart...

Als Mickie en Marre loops zijn, gaan we extra vaak de polder in omdat daar weinig reuen lopen en de dames dus zonder problemen los kunnen. Om daar te komen, moeten we wel langs een boerderij met een grote buitenren die direkt aan de weg grenst. In die ren zit een Boomerachtige reu die ons nooit zo opviel omdat hij zich eigenlijk nooit liet horen, totdat ..

Marre is niet zo van de hupserige en aandacht vangen van leuke reuen. De heren worden doorgaans stelselmatig genegeerd en kunnen zelfs een snauw krijgen als ze haar persoonlijke privacy-cirkel binnenkomen, het woord bitch lijkt voor haar uitgevonden. Máár... de afgelopen weken was ze loops en dán ligt de zaak uiteraard anders ...

Zo kon het dus gebeuren dat er in enkele weken tijd een heuse liefde opbloeide tussen de Boomer en Marre. Het begon met steelse blikken in het voorbijgaan en neuzen die hoog in de lucht geurtjes opsnuffelden. Dat ging over in verliefd staren, zachtjes piepen achter het hek iedere keer dat we voorbij kwamen en een Marre die daarop meer en meer achterstevoren aan de riem hing. Tot ze in haar hoogloopse dagen kwam, toen gingen alle remmingen eraf!

Smachtende blikken, piepen, wulpse huppels, uitdagende bewegingen, springen tegen het hek, trekken aan de riem en janken als we weer verder liepen ... de jongelui waren sta-pel-verliefd! Op zeker moment, los en ver in de polder, zag Marre haar kans schoon. Ze keerde op haar schreden en stoof weer terug naar haar loverboy. Commando's hoorde ze niet meer, liefde maakt niet alleen blind maar ook nog doof.

Uitzinnig van vreugde, met alleen oog voor elkaar, dansten en zongen de tortelduifjes hun liefdesduet, ieder aan hun eigen zijde van het hek. De wereld om zich heen vergetend in een allesverzengende liefde hart. En toen was daar ineens die wrede baas die hen ruw onderbrak en de dame zonder enig mededogen gebonden aan een riem wegvoerde van haar geliefde, die met een gebroken hart spontaan in een huilen uitbrak waar menige wolf jaloers op kan zijn ...

Arme Boomer sad! Marre is inmiddels weer loops-af en teruggekeerd naar haar ongeïnteresseerde houding ten opzichte van het andere geslacht. De liefde was wat haar betreft van korte duur en ze keurt hem inmiddels geen blik meer waardig. De Boomer echter, blijft onverminderd zijn eeuwige liefde betuigen, piept, jankt en springt als hij zijn aanbedene in de verte ontwaart en heft nog steeds een hartverscheurend gehuil aan als zijn uitverkorene stoïcijns om de hoek verdwijnt.
Liefde is wreed, zelfs op Valentijnsdag ...