Wedstrijdseizoen weer begonnen

1 maart 2008

Een stormachtige dag, maar gelukkig wel zon in plaats van regen. Prima dagje voor een wedstrijd apporteersport. Gezellig om iedereen weer te zien en heel leuk dat de C-groep groter is geworden: 10 inschrijvers maar liefst.

Vanwege Marre's nest hebben we een poosje niet getraind: Marre 3 maanden en Mickie 1 maand. Ondanks dat, hebben de dames geweldig gewerkt ok Marre zat zó dichtbij een B-diploma ... Bottleneck was het markeerapport. De aankomst bij de proef was nogal rommelig en Marre werd daar wat stresserig van, omdat we als eersten moesten starten, kon ik haar daar niet meer uithalen. In plaats van rechtstreeks naar de valplaats te lopen, ging ze eerst even checken of de omgeving wel veilig was voor ze de dummy apporteerde. Niettemin een heel mooi A-diploma en de volgende keer gaan we die B zeker halen!

Mickie had heel vorig jaar geen C-diploma gelopen (goed dat je in de apporteersport niet kunt degraderen wink) maar heeft vandaag laten zien dat ze het nog prima kan. Niet alleen een prachtig C-diploma maar zelfs ook de eerste plaats dankzij haar leeftijd. Er waren namelijk 3 deelnemers met 103 punten en in geval van gelijke uitslag, wint de jongste hond, Mickie dus. De lady's liggen nu van hun welverdiende rust te genieten sleep

Heerlijk om weer aan het werk te zijn cool