Druk, druk, druk

9 april 2006

Druk weekend gehad, en dat ben ik dus niet gewend ... poehee!

Zaterdag was er een diplomadag apporteersport in Alphen a/d Rijn, dat betekende om half 7 opstaan om daar op tijd aanwezig te zijn. Mickie en Marre deden mee, dus ik mocht lekker aanpoten. Het ging niet verschrikkelijk goed, maar al met al ben ik toch heel tevreden.

Van de 11 honden die voor de C waren ingeschreven heeft er maar eentje dat ook werkelijk gehaald. Bottleneck was de dirigeerproef. We zagen wel wat er gebeurde: er scharrelde een molletje (notabene!) op een paar meter afstand van het stoppunt in het rond. Het apport kwam vaak wel binnen, maar met teveel commando's die dus bij dat molletje gespendeerd waren. Typerend: de hond die het wél haalde was een Duitse Herder ... het feit dat de rest jachthonden waren met behoorlijk jachtinstinct werkte op dat moment dus in ons nadeel. Mickie ging naar huis met 'slechts' een B-diploma van 80 (uit 80) punten. Voor het apport over water had ze een 7 en voor apporteren vanuit linie een 8. Ik ga dus echt niet klagen.

Voor Marre was het haar eerste wedstrijd en alles was erg nieuw en ook wel eng. Het hielp niet dat ze sinds kort angst voor het schot heeft gekregen. We hebben sindsdien alweer grote vooruitgang geboekt, maar zaterdag speelde die schotschuwheid haar nog te veel parten. Bij het markeerapport werd een schot gelost, ik vond het heel erg knap van Marre dat ze dat apport toch in één streep ging halen! Dat ze het daarna niet bij mij bracht, maar er regelrecht mee naar Mickie liep kon me niet meer deren. Daarmee kreeg ze van de keurmeester een 0, maar voor mij heeft ze een 10 verdiend!

Ze had een 8 voor het aangelijnd en los volgen, een 8 voor het komen op bevel met verleiding, een 8 voor het houden van de aangewezen plaats en voor de rest allemaal nullen. Geen diploma dus voor Marre, maar wel veel ervaringen en een stevige training rijker. We komen er wel!

Vandaag mocht ik weer om half 7 mijn bed uit om met Marre in Heino aan te treden voor een jachttraining die door de NVSW werd georganiseerd. Bekende gezichten bij de leiding. We hebben hard gewerkt en het was erg leuk en leerzaam, maar ook best vermoeiend! Niet in de laatste plaats voor de hondjes, Marre is gevloerd, die moet ik straks echt wakker porren voor de laatste plasronde. Ik voel het zelf trouwens ook wel, neem nog een bel wijn en dan nok ik af naar mijn bedje.