Nieuwe ervaringen voor Marre

2 april 2006

Hèhè, effe uitblazen!

Vanochtend was de eerste les van G&GB (basis) voor Marre. Sinds ze eind januari haar diploma Sociale Huis Hond (SHH) had gehaald, hebben we qua gehoorzaamheid stilgelegen. Ik vond het nu weer tijd worden om dat op te pikken omdat het appèl niet helemaal is zoals het moet zijn. Les gekregen van de baas zelf, en dat staat garant voor vooruitgang, dus ik had aan het einde van de eerste les al een hondje dat netjes volgde met veel aandacht voor mij. Gek hoe snel je dingen vergeet, wist helemaal niet meer hoe ik dat met Mickie voor elkaar had gekregen. Niet alleen les voor Marre maar zeker ook voor mij!

Aansluitend de G&G3 les van Mickie. Ook lang niets gedaan omdat de nadruk lag op de apporteersport en ik er nog 2 cursussen bij deed (SHH en KK1) en dat toch wel een beetje veel werd. Die 2 cursussen zijn nu afgelopen, dus tijd om de draad weer op te pakken. In tegenstelling tot mijn persoontje was Mickie nog niets vergeten!

Tegelijkertijd deden ze op het andere veld apporteertraining, mét eend en konijn. Ik ving op dat beide afgeschreven waren, dus heb ik gevraagd of ik ze mee mocht nemen om Marre daar haar eerste ervaringen mee op te laten doen. Dat mocht, en nadat ik ze weer gefatsoeneerd had (ze waren zeer nat en vies) ben ik er vanavond mee aan de slag gegaan. Eigenlijk had iemand het moeten filmen, maar ik ben blij dat ze dat niet gedaan hebben want ik héb wat uit de kast moeten trekken om Marre zover te krijgen dat ze het vast wilde pakken ... pfffft!

Mijn dochter (15) zat aanvankelijk met afgrijzen te kijken naar dat dooie spul, maar kwam even later niet meer bij van het lachen om de fratsen die ik uithaalde om Marre minstens net zo gek te krijgen. Met hoge stem veel en enthousiast aanmoedigen klinkt misschien wel leuk, maar is niet zo goed voor je stem, ik ben nu dus schor, heb een zere keel en ben heel moe van al dat gespring en heen-en-weer gehol maar het heeft wel geholpen! Marre heeft de eend een paar keer geapporteerd en het konijn enkele keren vastgehad. Het begin is er! Morgen weer een dag!