Hond met een missie

Toet was bij haar vorige baasje altijd enige-hond en hier zijn ze met zijn tweeën. Toet moet daar duidelijk nog een beetje aan wennen. Het gezelschap is natuurlijk hartstikke leuk maar soms betekent het ook gewoon Keiharde Concurrentie! Ineens is er nog een ander in de running als het baasje een knuffel uitdeelt of in de keuken wat op de grond laat vallen. Voor je het weet is je plekje ingenomen of het lekkers voor je neus weggekaapt. Je zou zomaar eens iets kunnen missen als je niet op tijd bent ... dus maakt Toet van als-de-kippen-erbij-zijn een wel érg gevleugelde uitdrukking: ze vlíegt (bijna letterlijk) naar me toe als er iets te halen valt, en ze vliegt (letterlijk) geregeld uit de bocht als ze daarbij een hoek om moet. Nog een aandachtspuntje in de opvoeding, zeg maar wink

Het bontst maakt ze het 's morgens vroeg, als manlief gaat werken en de honden soms naar boven mogen. Ik draai me dan nog eens lekker om in mijn bed en de dames mogen erbij om nog een paar genoeglijke uurtjes door te pitten. wink Heerlijk! Genieten met een grote G.

Toet lijkt echter te denken dat het bed niet groot genoeg is voor ons allemaal, want ze moet en zal als eerste boven zijn. Dat begint al als manlief de huiskamerdeur tracht open te maken, als het even kan wurmt Toet zich er piepend en jankend doorheen, om daarna met een donderend geraas de trap op te stormen. Het klinkt alsof ze een serieuze poging doet al haar botten te breken, ik hou mijn hart af en toe vast.

Vanmorgen misrekende ze zich bij het naar boven denderen, en stortte ze met zo mogelijk nog meer geraas weer naar beneden. Ik had niet eens de tijd om in een flits allerlei gedachtes door me heen te laten gaan. Voor ik goed en wel kon schrikken stormde madam alweer de trap op, met evenveel herrie en geweld als voorheen. Niks geleerd dus! In de bocht naar het bed ging ze nog eens onderuit wink. Maar toen kon ze zich toch met een grote sprong tegen me aan laten vallen en een superblije lebber over mijn gezicht geven, om daarna met een diepe zucht en een intens tevreden blik haar ogen te sluiten.
"Zo!" Leek ze te denken. "Missie volbracht!" wink