Mickie

 

Geboren op 10-07-2001,
hier is ze 8 weken oud
3 jaar 7 1/2 jaar oud

In de zomer van 2001 besloten we dat een hond de ideale aanvulling op ons gezin zou zijn. We zochten een gezinshond waar we ook hondensport mee konden doen en hadden een hele waslijst aan wensen en eisen. We kwamen uit bij een Stabijhoun, ofwel Friese Stabij, ons tot dan toe totaal onbekend. Mickie was onze eerste kennismaking met dit geweldige ras. We hadden toen niet kunnen vermoeden dat het een hobby zou worden waar ontzettend veel tijd en plezier in zou gaan zitten.

Van de puppycursus gingen we via beginners en gevorderden naar GG1. Het plezier in werken groeide voor zowel baas als hond en al gauw gingen we wedstrijden lopen bij de FHN. Ondertussen zijn we ook de apporteersport ingerold, dat is geënt op jachttraining, alleen gebruikt men hierbij geen wild maar dummy's. Mickie, jachthond in hart en nieren, bleek dit verschrikkelijk leuk te vinden. Ze haalde vlotjes een A-diploma, maar stuitte daarna op schotschuwheid. Dankzij haar enorme werklust konden we die angst omzetten in nog meer apporteerdrift.

In zowel G&G als apporteersport hebben we alle diploma's gehaald en in beide disciplines op het hoogste niveau wedstrijden gelopen. Mickie heeft een indrukwekkende erelijst!

Mickie is een Stabij zonder stamboom.
Omdat we weinig tot niets van haar ouders en voorouders weten, is er niet met haar gefokt.

Op 27 januari 2015 is Mickie ingeslapen, ze mocht 13,5 jaar oud worden.