Het Sinnige nest

Sinnige is de nestnaam van de pups. Dit Friese woord betekent zowel eigenzinnige en zonnige als naar de zin zijnd; precies wat een Stabij is en kan betekenen dus. Alle pups krijgen Sinnige als voornaam, gevolgd door de roepnaam die de nieuwe eigenaren zelf hebben verzonnen.

MarreLytse Marre v.d. Eenhoornleijn
TsjabbeBoet (NHSB 2482441)

Marre is op 30 november 2007 bevallen van 10 gezonde en prachtige pups: 4 reutjes en 6 teefjes.

De pups hebben in het nest 'werknamen' gekregen (meestal gebaseerd op hun uiterlijke kenmerken), omdat de echte namen pas bekend werden na de puppytest. Tot de stamboomnamen aan de pups werden gekoppeld, hanteerden we die namen.

Pup 1 - teefje: Sinnige Mirte fan'e Sudewyn. Nestnaam: 'Eentje', omdat ze de eerstgeborene was.


Pup 2 - teefje: Sinnige Fryske fan'e Sudewyn. Nestnaam: 'Trapje', vanwege het trappatroontje op haar rug.


Pup 3 - teefje: Sinnige Laske fan'e Sudewyn. Nestnaam: 'Sneeuwwitje', omdat ze de witste van het stel was.


Pup 4 - reutje: Sinnige Boet jr. fan'e Sudewyn. Nestnaam: 'Meneer 4', met enige fantasie zie je het cijfer 4 op zijn rug en hij was natuurlijk ook de 4e pup.


Pup 5 - reutje: Sinnige Jitse fan'e Sudewyn. Nestnaam: 'Rikkie', hoort bij 'Slingertje' (pup 7). Beide hebben ze een wit slingertje op hun rug. Rikkie & Slingertje is ook een poppenserie uit mijn jeugd. Rikkie was een jongetje en Slingertje zijn aapje.

Pup 6 - reutje: Sinnige Max fan'e Sudewyn. Nestnaam: 'Koetje Boe', omdat hij zo'n prachtig en gelijkmatig koeienpatroon heeft.


Pup 7 - teefje: Sinnige Maika fan'e Sudewyn. Nestnaam: 'Slingertje', zie uitleg bij Rikkie. Slingertje heeft niet alleen een wit slingertje op haar rug, maar ook in haar nek.


Pup 8 - reutje: Sinnige Syp fan'e Sudewyn. Nestnaam: 'Dikkie Dik', al vanaf het begin, de dikste en grootste van de ploeg.


Pup 9 - teefje: Sinnige Stibbe fan'e Sudewyn. Nestnaam: 'Stip', vanwege die mooie stip, precies in het midden op haar rug.


Pup 10 - teefje: Sinnige Famke fan'e Sudewyn. Nestnaam: 'Tineke', een verbastering van tien, omdat ze als tiende geboren is.