Het Warbere nest

Warbere is de naam van Marre's tweede nest. Uit het Fries vertaald betekent dit zoveel als actieve, nijvere en arbeidzame, een goede beschrijving van dit werkende hondenras dus. Alle pups hebben 'Warbere' als voornaam, gevolgd door de roepnaam die de nieuwe eigenaren zelf hebben verzonnen.

MarreLytse Marre v.d. Eenhoornleijn
TsjabbeTsjabbe (NHSB 2500016)

Op vrijdag 21 januari 2011 hebben Marre en Tsjabbe samen 5 prachtige en gezonde pups gekregen: 2 heren en 3 dames.

De pups hebben in het nest 'werknamen' gekregen (meestal gebaseerd op hun uiterlijke kenmerken), omdat de echte namen pas toegekend worden bij het chippen. Tot de stamboomnamen aan de pups werden gekoppeld, hanteerden we die namen. We stellen ze even voor, op volgorde van geboorte, met de werknamen erbij.

pup 1 - teefje. Warbere Eke fan'e Sudewyn, roepnaam: Eke. Haar werknaam was Bliksem, vanwege de bliksemschicht op haar rug

Friese Stabij pup Eke
Friese Stabij pup Eke


pup 2 - reutje. Warbere Siebe fan'e Sudewyn, roepnaam: Siebe. Zijn werknaam was Syp, omdat hij qua tekening erg op Syp uit het Sinnige nest lijkt

Friese Stabij pup Siebe
Friese Stabij pup Siebe


pup 3 - teefje. Warbere Meiske fan'e Sudewyn, roepnaam: Meiske. haar werknaam was Trui, omdat het net is of ze een wit mini-truitje aan heeft. Maakt een mooie combi met Broekie, op wie ze lijkt.

Friese Stabij pup Meiske
Friese Stabij pup Meiske


pup 4 - teefje. Warbere Floortje fan'e Sudewyn, roepnaam: Floortje. Omdat ze zo'n mooi stipje op haar rug heeft was haar werknaam Stip.

Friese Stabij pup Floortje
Friese Stabij pup Floortje


pup 5 - reutje. Warbere Barre fan'e Sudewyn, roepnaam: Barre. Zijn werknaam was Broekie omdat het lijkt alsof hij een broekje aan heeft. Daarbij is hij ook het broekie van het nest. Trui en Broekie lijken wat op elkaar maar zijn door hun truitje en broekje uit elkaar te houden.

Friese Stabij pup Barre
Friese Stabij pup Barre