De dekking

Bauke is een fraaie, krachtig gebouwde reu van 4 jaar met een heel leuk karakter en een vriendelijke, innemende persoonlijkheid. Hij is zelfstandig en zeker van zichzelf zonder dominant te zijn, lief, en naar mensen toe een echte knuffel. Hij houdt van zwemmen en doet dat dus ook vaak.
Over Meiske kun je hier meer vinden.

Hier een paar fraaie plaatjes van Bauke:
Bauke

Bauke

Op 14 april 2013 hebben Meiske en Bauke hun huwelijk bezegeld. Aanvankelijk snauwde Meiske haar man nog af. We zijn daarop naar de tuin verhuisd en hebben Meiske op haar gemak de boel laten verkennen terwijl Bauke nog even aan de lijn zat. Toen Meiske klaar was met haar inspectieronde ging ze rustig staan wachten, alsof ze er klaar voor was. Heer Bauke vroeg haar in hondentaal netjes of hij mocht en zij liet hem gewillig toe. Bij de 4e sprong was het al raak, een vlotte dekking dus. Zo vlot, dat ik geen foto's van het voorspel heb kunnen maken. De jongelui hebben 20 minuten gekoppeld gestaan.

Tja, en daar sta je dan ...
je kunt geen kant op!


Na 20 minuten kwamen ze los. Tevreden snuit van Bauke na afloop:


Even later komt Meiske eens vragen of er nog meer actie volgt


Ze doet bereidwillig haar staart opzij


Snuffel, snuffel


Ja, dat lukt morgen vast nog wel een keer!

15 april: En weer een bliksemdekking vanavond!
Om 7 uur waren we bij Bauke, om 7 over 7 stonden ze gekoppeld (17 minuten lang) en om kwart voor 8 zaten we weer in de auto naar huis.
Misschien morgen nog een keertje.

16 april: We gaan vanavond niet meer naar Bauke, ik denk dat het niet meer nodig is. Misschien zou ze het nog wel toelaten, maar het vuur en de onrust zijn helemaal verdwenen.

Vanmorgen bij het uitlaten kwamen we een reu tegen en die werd van een afstand al luidkeels te verstaan gegeven dat’ie op moest zouten. Even later kwamen we een volle labrador-reu tegen die los door de polder liep en die kréég me toch onder uit de zak van Meiske ... dat’ie het niet in zijn hoofd haalde om nog in de buurt te komen. Verder is ze heel rustig en tevreden, bijna alsof ze zich aan het voorbereiden is.

Twee prima dekkingen gehad, dat moet voldoende zijn. Ik heb er vertrouwen in. Over 4 weken gaan we een echo laten maken om te zien of er raak geschoten is.

17 april: Niets zo veranderlijk als een vrouw ...
De reu die gisteren door Meiske werd uitgekafferd werd ook vandaag in viswijfmodus weggescholden, maar de onrust was terug. Pieperig voor de deur zitten omdat de achterbuur-reu haar grote belangstelling had; die had ze het liefst door de heg heen getrokken! Ze daagde de andere teven weer uit en die waren op hun beurt nog steeds hevig in Meiske’s derrière geïnteresseerd. Omdat haar uitvloeiing eerder op toename dan op afname van vruchtbaarheid wees, hebben we Bauke gevraagd of hij het nog een keer wilde proberen. Nou, daar hoefde hij niet lang over na te denken, ik kreeg nauwelijks de tijd om Meiske’s lijn los te klikken. Dit keer hebben ze 28 minuten gekoppeld gestaan.
Als hier geen pups van komen, weet ik het ook niet meer.